Blijmee.com

Minimale regels

Hieronder vindt u de minimale regels die op uw forum gehanteerd dienen te worden om in aanmerking te komen voor een aansluiting Blijmee.com. Dit zijn dus niet de regels van Blijmee.com naar u toe, maar de regels die u als domeinhouder dient te stellen aan uw leden. "uwdomein.blijmee.com" dient dus vervangen te worden door uw eigen domeinnaam.

1. ALGEMENE REGELS

1.1 Iedereen op Uwdomein.blijmee.com is verplicht zich aan de regels te houden; Admins en Moderators uitgezonderd. Hoewel zij de richtlijnen zullen volgen waar mogelijk kan het vanuit hun functie soms noodzakelijk zijn hiervan af te wijken.
1.2 Het bezoeken van Uwdomein.blijmee.com is op eigen risico. Wij staan niet in voor de mentale en materiële schade van een bezoeker of lid. Ook voor schade ten gevolge van eventuele downtime of het offline zijn van de site, zijn wij in geen geval aansprakelijk.
1.3 Iedereen zit op Uwdomein.blijmee.com voor zijn/haar plezier, zo ook de Moderators en Admins. Hoewel dit ons project is - kun je van ons niets eisen, we zijn de bezoekers niks verplicht.
1.4 Ook op Uwdomein.blijmee.com gelden de regels van de Nederlandse wet. Illegale zaken, bedreigingen, discriminatie en andere zaken die verboden zijn worden gevolgd door een directe ban.
1.5 Niemand op Uwdomein.blijmee.com doet zich anders voor dan hij of zij is. Bij constatering van leugens over identiteit zal worden gekeken naar de ernst en besloten worden over te gaan op actie of niet.
1.6 Het is in verband met regel 1.5 ook niet toegestaan om meerdere accounts (gebruikersnamen) aan te maken op Uwdomein.blijmee.com. Als je je wachtwoord of gebruikersnaam kwijt of vergeten bent kun je dit melden bij een van de administrators die het voor je zullen oplossen. Wel is het toegestaan op andere .blijmee.com sites een account aan te maken met een andere naam.

 

2. GEDRAGSREGELS

2.1 Respecteer anderen. Oftewel, niet beledigen, laat anderen in hun waarde en behandel hen met respect.
2.2 Er wordt niet gescholden; jezelf boos maken mag natuurlijk. Een aantal wilde tekens (#$&*^) is genoeg om je uit te drukken. Scheldwoorden met een * hebben wij ook liever niet.
2.3 Het gehele forum moet toegankelijk zijn voor alle leeftijden. Dat betekent van 8 tot 80. Houd rekening met algemeen taalgebruik, houd het toegankelijk.

 

3. POST RICHTLIJNEN

3.1 Op ons forum wordt Algemeen Beschaafd Nederlands gesproken met correcte leestekens. Denk dus aan hoofdletters, punten en komma's. Dus geen (onderstaand zijn voorbeelden):
a Inet tlk cya l8r m8, w8 ff, yeah m2!
b BrEEz4h T4lK DuSHi?!
c CAPS LOCK
d Engels en dutch in your berichten door eachother.
e Engels of andere talen, Engelse quotes zijn echter, indien ze in de context passen, wel toegestaan.
3.2 Het is verboden te spammen. Spammen is het plaatsen van berichten die totaal geen waarde toevoegen aan het onderwerp. Puntjes hieronder zijn spam:
a Offtopic gaan. Oftewel, van het oorspronkelijke onderwerp afwijken in een reactie.
b Berichten met weinig inhoud. Wanneer je het ergens mee eens bent onderbouw je dat, ja of nee wordt gezien als spam en wordt dus bestraft.
c Plaats geen bericht dat meer smilies dan tekst bevat. Een smiley is leuk bij een tekst. Het moet geen tekst bij smilies worden.
3.3 Crossposten is verboden. Een bericht of topic typ je voor Uwdomein.blijmee.com in 1 bepaald forumdeel. Je plaatst dus niet 2 dezelfde berichtjes op 2 verschillende forumonderdelen.
3.4 Dubbelposten is verboden. Reageer niet op je eigen berichten en probeer je berichtinhoud zoveel mogelijk binnen hetzelfde bericht te plaatsen.
3.5 Slowchatten is verboden. Slowchatten is met 2 of 3 mensen op elkaar blijven reageren zonder dat anderen daartussendoor de gelegenheid krijgen hun reactie te geven.
3.6 Ongewenste bestanden invoegen is verboden. Bijlages dienen relevant te zijn en iets bij te dragen aan de context van het bericht waarin het is geplaatst.
3.7 Reclame voor je eigen site maken is verboden. In posts wordt niet gerept over je eigen site. Lees punt a t/m e voor een korte toelichting.
a Op het moment dat je eigen site relevant is bij het onderwerp en er dus door jouw site iets toegevoegd wordt aan de discussie, mag je de link plaatsen MET Toelichting.
b In je onderschrift mag je vrij gebruik maken van de ruimte om je eigen site te promoten.
c In privé berichten wordt geen reclame verstuurd. Wanneer wij zien dat je privé berichten misbruikt, volgt er zonder pardon een waarschuwing.
d Reclame maken voor andere sites dan die van jezelf is niet toegestaan.
e Ook je site moet voldoen aan de regels van Uwdomein.blijmee.com. Geen ongepaste inhoud dus!
3.8 Wanneer je onzeker bent of je bericht ok is, ga dan de volgende punten na:
a Voegt mijn bericht iets toe aan het onderwerp, en aan Uwdomein.blijmee.com?
b Voldoet het aan de hierboven gestelde regels?
c Is mijn bericht toegankelijk voor anderen, irriteert het anderen niet?

 

4. MELDINGEN

4.1 Op het moment dat je iets ziet dat niet door de beugel kan kun je een Admin een privébericht sturen.
4.2 De "!Report"-knop gebruik je om spam in een post aan de geven. Admins ontvangen een e-mail en kunnen kijken of er actie ondernomen moet worden.
4.3 Wanneer je een privébericht stuurt, geef dan zoveel mogelijk duidelijke informatie. Als je iets over een topic zegt, geef dan de link van het desbetreffende topic erbij!
4.4 Blijf beleefd in meldingen, eis niks en stel geen straffen voor. Geef alleen melding van het probleem, wij lossen het op.
4.5 Wanneer je wordt gespammed door mensen in privéberichten of je hebt problemen met een lid, kom dan zo snel mogelijk naar een Mod of Admin toe. Hij/zij zal dan alles afhandelen en zorgen dat het opgelost wordt. Helaas kunnen wij zonder bewijs niets ondernemen, kom dus altijd met bewijs waar mogelijk.

 

5. SIGNATURES EN AVATARS

5.1 Signatures en avatars mogen geen schokkend materiaal bevatten.
a Geen bloederige plaatjes
b Geen geweld of dergelijken
c Behalve zoenen geen seksueel getint materiaal
5.2 In Signatures zijn geen plaatjes toegestaan. Geen discussie over mogelijk. Redenen hieronder:
a Mensen ondervinden verlengde laadtijd
b Het ontsiert de lay-out. Sommigen vinden het mooi, persoonlijk vinden wij 50 kleuren op het forum iets minder.
5.3 Signatures dienen niet langer te zijn dan 4 regels. Ook mag de signature tekst niet overdreven groot zijn. Dit in verband met de overzichtelijkheid op het forum.

 

6. STRAFFEN

6.1 Wij straffen over het algemeen in de eerste instantie met een waarschuwing. Een waarschuwing kan volgen na het overtreden van één van de regels van het reglement.
6.2 Bij een ernstige overtreding zoals het discrimeneren of uitschelden van een lid wordt direct overgegaan tot ban.

 

7. BANNEN

7.1 Een ban wordt nooit zomaar uitgedeeld. Wij hebben hier altijd een reden voor.
7.2 Wij behouden het recht iedereen zonder uitgebreide opgaaf van redenen de toegang tot de site te ontnemen.
7.3 Een ban wordt niet vaak publiekelijk bekend gemaakt. Hierop kunnen uitzonderingen worden gemaakt; op verzoek van de verbannen persoon, soms vanuit andere redenen.

 

8. WEBMASTERS, ADMINS EN MODERATORS

8.1 Alle Staffleden van Uwdomein.blijmee.com worden met respect behandeld. Gebeurt dit niet, volgen gepaste maatregelen.
8.2 Admins en Moderators behouden het recht om op beslissingen terug te komen.
8.3 Wanneer er onaanvaardbaar gedrag wordt vertoond via msn, email of privébericht hebben wij het recht hiervoor het lid te bestraffen op Uwdomein.blijmee.com .

 

9. REGELS

9.1 Uwdomein.blijmee.com behoudt het recht de regels ten alle tijden te wijzigen.
9.2 Over regels wordt niet gediscussieerd. Vragen over de regels kunnen ofwel via privébericht aan een Webmaster of Admin, danwel via een topic in het "Vragen, Suggesties en Opmerkingen" subforum.
9.3 Nogmaals: Een ieder op Uwdomein.blijmee.com is verplicht zich aan de regels te houden, Admins en Moderators uitgezonderd. Hoewel zij de richtlijnen zullen volgen waar mogelijk kan het vanuit hun functie soms noodzakelijk zijn hiervan af te wijken. 

 


Contact: info@blijmee.com